18 Eylül 2011 Pazar

Mercedes-Benz'in Yeni Nesil Araç İçi Eğlence Konsepti

Geçtiğimiz bahar aylarında Neew York Auto Show'da ilk kez görücüye çıkan Mercedes-Benz A-Sınıfı konsepti, fuara gidenlerde büyük bir etki bırakmıştı. Şimdi ise aracın bilgi-eğlence sistemi hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı. Mercedes-Benz bilgi-eğlence sistemini gözler önüne serecek bir video yayınladı. Bu videoda gelecekte Mercedes-Benz araçlarında görülecek bazı ipuçlarını görmek mümkün.

En yeni neseil bilgi-eğlence sistemlerinde akıllı telefonlar, araç elektroniği ile sorunsuz bir şekilde entegre olmakta. A-Sınıfı konseptte ise akıllı telefonlar, DVD ya da bozuk para ile çalışan çamaşır makinesi gibi tam anlamıyla konsolun içine takılıyor. Akıllı telefon bağlandığında ise, internet erişimi sağlayarak büyük, göstergeye monte ekranda onaylanan sosyal medya ve eğlence uygulamalarını kullanılabilir hale getiriyor.

Mercedes-Benz akıllı telefon uygulamasını kullanarak yolcular Facebook durum güncellemelerine yanıt verebiliyor, Twitter'a girerek twit gönderebiliyor ve e-maillerine cevap verebiliyorlar. Dahası da var. Bu uygulamalar sürücünün dikkatinin dağılmasını en aza indirmek için otomobil tarafından yüksek sesle okunuyor.



"Media Interface Plus" adı verilen konsept, iPhone 3G, 3GS ve iPhone 4'te Pandora ile çalışacak. MIP'nin özellikleri arasında  kişisel müzik kütüphanelerinin Bluetooth ile ses aktarımını ve iPhone'dan bu parçaların kontrolünü sağlamak da var. Öte yandan otomobil hareket etmediğinde, iPhone ya da iPod kullanıcısının video içeriklerini araç ekranında görüntülemesini sağlayacak özel bir video kablosu da sunuluyor. Dahası direksiyon simidindeki kontroller, iPhone ya da iPod ile birlikte kullanıldığında parça geçişlerini yapmak için kullanılabiliyor.

Sosyal medya özelliklerini araca entegre etmek, genç nüfusu etkilemek için büyük bir anahtar ki, zaten birçok otomobil üreticisi de bunu yapıyor. Otomobil üreticileri yeni neslin araçlarına bağlı yaşam tarzlarını devam ettirmelerini ummakta. Mercedes-Benz'in "Media Interface Plus" konsepti, bu konuda çoktan bazı uygulama entagrasyonları sunsa da halen geliştirilme aşamasında. Bu da ileriye dönük bizi daha çok sürprizin beklediğinin göstergesi.

Videoyu izledikten sonra etkilenmemek mümkün değil. Mercedes-Benz araç içi bilgi-eğlence sistemiyle yine bir adım önde olacağını kanıtlıyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder