27 Eylül 2011 Salı

Mercedes-Benz B Sınıfı Elektrikli E-Cell Plus'ı Tanıttı


Mercedes-Benz, alternatif yakıt seçeneği sunan en son B-Serisi E-Cell Plus'ı Frankfurt'ta tanıttı. E-Cell Plus; pil ile, pil ve üreteç ile veya saatte 60 km hızın üstünde piller tükendiğinde benzinli motor ile çalışabiliyor.

Lityum-iyon piller ile 100 kilometreye kadar yol alınabileceği belirtiliyor. Piller tükendiğinde ise içten yanmalı bir motor 3.3 kwlık bir üreteci çalıştırıyor ve otomobil toplamda yaklaşık 600 km yol katedebilecek "menzil uzatıcı" moduna giriyor.


Benzinli motor ve elektrikli motor kombinasyonu otmobile 161 beygirlik güç sağlıyor. Bunun 94 beygirlik kısmı elektrik motorundan, 67 beygirlik güç ise benzinli motordan sağlanıyor.

Yüksek hızlarda, E-Cell Plus ilk olarak elektrik motoru tarafından sağlanan tamamlayıcı güç ile içten yanmalı motor tarafından çalıştırılıyor. Yanmalı motor tarafından üretilen aşırı güç, daha sonra Mercedes-Benz'in "enerji akümülatörleri" diye tanımladığı pilleri şarj etmek için kullanılıyor. 


Mercedes-Benz'den beklediğimiz gibi otomobil, teknoloji ve güvenlik özellikleri ile paketlenmiş olarak gelecek. Kör nokta algılaması, şeritte tutma yardımcısı, aktif park sistemi ve Mercedes-Benz'in kendi çarpışma müdahale sistemi Pre-Safe bu özelliklerden birkaçı.

Öte yandan E-Cell Plus'ın 2014 yılına kadar seri üretimine başlanması düşünülüyor. E-Cell Plus'ın tüm üretim verisyonlarında akıllı telefon arayüzü ve gerçek zamanlı pil şarj monitörü gibi nitelik ve ayrıntıların hepsi yer alacak.


Kaynak : GreenCarReports / AutoTechBlog

Çeviri   : Emre GÜRBÜZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder