22 Aralık 2011 Perşembe

Mercedes'ten Yakıt Verimliliğini Artıracak Yeni "Aero Trailer" Konsepti


Yıllar boyunca otomobil şirketleri aerodinamik teknolojisini otomobiller için kullandı, fakat yük taşıyıcı römorklar için bugüne kadar hiç kimse birşey yapmamıştı. Römorklar tekerlekli mini fırın gibiydiler.

Mercedes-Benz bu konuda da yeni bir tasarımla karşımızda. "Mercedes-Benz Aero Trailer" adını verdikleri konsept römorkta ön bir rüzgarlık, arka difüzörarka uç özel tasarımı ve yan paneller bulunuyor. Bu özel eklentilerle Aero Trailer, Mercedes Actros römorkuyla karşılaştırıldığında %18 daha az rüzgar direnciyle karşılaşıyor. Şirket ayrıca römorkun yılda 150.000 km seyahat edebileceğini, yakıt tüketiminin %5 oranında azalarak 2.000 litre dizel tasarruf edileceğini ve atmosfere 5 ton daha az karbondioksit salınımının olacağını öngörüyor.

Herşeye rağmen Aero Trailer'ın yollarda olması için özel yasal muafiyete ihtiyacı olacak. Aero Trailer'ın kuyruk uzantısı römorku, mevcut yasaların izin verdiği uzunluktan yarım metre daha uzun yapıyor. Bu konuda ilerleyen günlerde ne tür gelişmeler olacağını hep birlikte göreceğiz.


Kaynak : AutoBlogGreen / BenzInsider



1 yorum:

  1. Bugün çok mutluyum çünkü Tanrı bunu benim için diğer kredi verenlerle zor zamanlar geçirdikten sonra yaptı ve hiçbir şey işe yaramadı, inancımı ve umudumu kaybetmekle ilgiliydim ama yine de güçlü durmalı ve aradığım şeyin peşinden gitmeliyim. Bugün mutluyum çünkü Tanrı beni en iyi Kredi Şirketine yönlendirdi ve onlarla iletişime geçtikten sonra hiçbir şeyden pişman olmadım ve gönül arzum kabul edildi ve bana talep ettiğim miktar (300.000,00 USD) verildi, para ödendi Şirketle iki hafta konuştuktan sonra hesabımı ve onlardan bu krediyi alırken beni strese sokmadılar ya da bana herhangi bir baş ağrısı vermediler, onlara yönlendirdiğim aile üyelerim ve arkadaşlarımın diğerleri de kredilerini aldı, seni çok isterim 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740 ile iletişime geçmek için. . ve kredinizi çabucak alın ve bu güvenli ve hızlı, umutsuz, inançlı ve her şeyiniz sadece kredi almak adına sahip olduğunuz ve hiçbir şey yürümeyecek, bahse girerim Benjamin adlı bu adamı denerseniz, asla herhangi bir şey için üzgünüz ve kredi talebiniz onaylanacak ve doğrudan banka hesabınıza ödenecektir, bu yüzden şimdi acele edin ve WhatsApp + 1-989-394-3740 üzerinden hızlı yanıtla iletişime geçin. Herhangi bir tür Kredi isteyin ve size verilecektir. hakkında hayırlısı olsun

    YanıtlaSil